Solidaritate împotriva rutierelor - automobiliști să luăm pasageri gratuit!

Din cauza grevelor proprietarilor și a șoferilor de rutiere orașul a devenit foarte liber la condus, asta e tare bine pentru conducătorii de automobile, însă să nu uităm că foarte multă lume care obișnuiau să se deplaseze cu maxi-taxi acum se va îmbulzi în troleibuze și autobuze. Este adevărat că dacă ar fi redirecționați toți banii necontorizați din sistemul de transfport cu rutiere la primărie, aceasta ar putea să cumpere fără credite și autobuze noi și troleibuze moderne, dar pentru asta trebuie ceva timp.

Propun să organizăm o acțiune de solidarizare proprietarilor de mașini care circulă în oraș și au locuri în mașini să ia pasageri, gratuit. Spre deosebire de alte orașe mari ca Moscova, în Chișinău lumea nu e deprinsă să oprească mașinile private ca să solicite transportare, deși eu spre exemplu adesea sunt dispus să iau pe cineva, chiar și fără bani.

Ca să informăm lumea că suntem disponibili să luăm pasageri facem un lucru simplu: tipărim 3 foi A4 pe care sunt direcții de deplasare din Chișinpu: Spre Botanica Gratis, Spre Centru Gratis, Spre Ciocana Gratis, Spre Sculeanca Gratis, Spre Buiucani Gratis.

Cînd aveți chef să fiți însoțiți de un pasager puneți foaia pe parbriz și mergeți un pic mai încet pe la stație, așa ca să vă observe pietonii și să vă oprească.


Downloadați modelul de anunț Autostop în format de tipar


Tipăriți aceste 3 pagini PDF, îndoiți-le fiecare în 3 după linia întreruptă și capsați-le sau lipiți-le cu lipici, le lăsați la îndemână și le puneți pe parbriz în dependență de direcția de deplsare atunci cînd puteți lua pasageri.

Acum sunt în vacanță, promit că voi aplica această metodă cînd voi reveni din Roma în Chișinău.

P.S. Așa putem demonstra și evidenția numărul celora care nu sunt indiferenți față de problemele transportului public.

Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Experiență reușită de cumpărare pe ebay - portofel Alpine Swiss

Paypal - scoaterea banilor prin cont american