Blocarea ușilor de acces în Spitalul Republican - pune în pericol viața pacienților, a medicilor și a vizitatorilor

În 2013 postam pe youtube și social media un spotuleț în care îmi exprimam indignarea despre faptul că la Spitalul Clinic Republican din cele 4 perechi de uși de la intrare funcționa doar una. Pe lângă faptul că am mediatizat asta, am transmis și o petiție, însă din păcate nu a fost nicio reacție.

Azi 25 martie 2016 am ajuns iarăși pe la acest spital care este probabil cel mai important din Moldova și situația este neschimbată:


Blocarea ușilor de acces în Spitalul Republican - incomodități, confuzie și pericol în caz de incendiu, cutremur, bombă sau calamitate.
Posted by Geo Lupascu on Friday, 25 March 2016


Eu intuiesc că motivația blocării ușilor nu este careva strategie, dar elementar oamenii care fac îngrijirea de sală își fac comoditate, adică deriticatoarele nu au de spălat trei intrări și nu au de spălat ferestre și mînere la 8 uși dar o fac la 2 doar, plus că celelalte nu se uzează dacă stau încuiate, asta pînă cînd va fi o situație excepțională și ele pur și simplu vor fi distruse de gloată pînă va veni nenea cu cheile să le descuie.

Întrebarea mea este: oare comoditatea la oamenii care sunt plătiți pentru lucrul care trebuie să îl facă e mai importantă ca securitatea a mii de pacienți, sute de medici și zeci de vizitatori care vizitează această instituție publică?


Petiția anterioară ignorată

Mai jos vedeți petiția expediată în formă electronică (document nu scrisoare) pe email-ul oficial publicat pe site-ul instituției, dar aceasta sau nu a fost observată sau a fost ignorată.


Spotul din 2013:

Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Startup Weekend - Follow-up meeting - 4.04 - Page found

Chișinău Marathon - evenimentul care mi-a arătat că avem o capitală frumoasă (cînd este fără mașini)