Incidentul de la Pădurea Domnească - Blogerii salvează rezervația - Fotoreportaj

Am cunoscut Pădurea Domnească la un incident.






Despre incident am aflat cînd am ajuns pe teritoriul rezervației.







De la începutul incendiului au trecut cîteva oreși despre încident în Pădurea Domnească deja se știa, mai mulți colaboratori rezervației depuneau efort maxim ca să îl înlăture...dar aceasta nu putea fi făcut cu forțele proprii. 



Iar situația devinea tot mai gravă, focul mistuia tot mai mult din pășune și se îndrepta spre pădură, și spre grajdul zimbrilor.






Despre incident știa și cineva din administrația raionului, chiar era la fața locului (În poză - Vicepreședintele Raionului Glodeni care fiind în vizită s-a implicat în stingerea focului chiar dacă era în pantaloni la dungă, cămașă albă și pantofi lustruiți)


Din fericire echipa Peugeot Partner care care a ajuns la Pădurea Domnească, punct de vizitare obligatorie în cadrul traseului din expediția Redescoperă Moldova.

Și fără nici o ezitare blogerii au mers în ajutor să salveze Pădurea Domnească de focul care a cuprins o parte bună a poienei din apropierea grajdului zimbrilor.



Era 22 august, o zi toridă de sfîrșit de vară, iar căldura și ierburile uscate au catalizat acest incendiu în Pădurea Domnească



Blogerii Victoria Ungureanu, Dumitru Gudumac, Dmitri Gorobic , Eu (Geo Lupașcu), vicepreședintele Raionului Glodeni - Tudor Lupașcu, împreună cu angajații rezervației Pădurea Domnească au început lupta aprigă cu focul.


Hîrlețe și sapele erau armele celor de pe loc, noi însă, luptam cu ce ne cădea la îndemână: crengi, bețe, pantofii de serviciu.



Focul mocnea și simula că a plecat, apoi iar prindea aer ca un animal turbat și ataca...



Din fericire în cîteva ore, împreună am reușit, am stins incendiul, noi blogerii, cei care suntem deprinși să lucrăm butonând în scaune confortabile, împreună cu oamenii de la țară, cei care au grijă de rezervație zi de zi, cei care au grijă de Pădurea Domnească de dimineață pînă seară.


Eram cam istoviți, și nu am făcut poze comune și cu persoanele din rezervație, dar am fost serviți de gazde cu un păhărel de vin, iar seara cînd la Rezervație au venit restul echipelor din expediția Redescoperă Moldova, am fost cazați cu drag lîngă ocolul zimbrilor sub cerul înstelat, unde mulți dintre colegi au avut o noapte minunată de discuții la foc legate de impresiile redescoperirii Moldovei.



Cînd s-a retras focul, am reușit să-mi fac măcar o poză.




P.S. Știu că ați venit pe acest blog ca să vedeți poze scandaloase de la vînătoarea din Pădurea Domnească din decembrie 2012. Acum vă dezamăgesc, dar nu am fost acolo și îmi pare rău că vreți să cunoașteți acest loc minunat din reputația care au creat-o oameni lipsiți de onestitate și responsabilitate.

Eu vă invit să redescoperiți Pădurea Domnească așa cum este ea - frumoasă, verde, vie, cu miros de vară și flori, cu fîn uscat iarna și mugiri de primăvară, veniți în ospeție la zimbri! 









Amplasarea rezervației naturale Pădurea Domnească pe hartă http://goo.gl/maps/VXznw

















Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Startup Weekend - Follow-up meeting - 4.04 - Page found

Chișinău Marathon - evenimentul care mi-a arătat că avem o capitală frumoasă (cînd este fără mașini)