Țara-i în glod dar parlamentarii "șicuiesc" departe de norod


Pe 15 februarie 2014 au fost organizate vizitele publice ale cetățenilor în clădirea renovată a Parlamentului Republicii Moldova.
Vizitatori au fost mulți, de aceea era nevoie de așteptat 20-30 minute la întrare în clădirea parlamentului pînă venea rândul fiecărui grup de cam 30 de persoane.
Procedura standard a solicitat verificarea genților și a buzunare, după care fiecare vizitator a fost rugat să prezinte un act de identitate, datele căruia au fost înscrise într-un jurnal.
Cam peste jumate de oră am fost în clădire, prima impresie - lemn scump, granit, abajure, lumini, steme și plăci cu inscripții, probabil clădirea cu asemenea statut se cere a fi "înflată" cu decoruri scumpe.

Vizita a fost organizată prin coridoare și sala pentru presă spre sala mare unde parlamentarii trebuie să petreacă lucrul zilnic: scaune noi de piele, microfoane și echipament audio/video Bosch (probabil e echipament calitativ, dar și scump). După normele internaționale au avut grijă de persoanele cu dizabilități, la intrarea în sala mare era echipament pentru ridicarea persoanelor în scaune cu rotile, plus la asta era un WC special destinat pentru aceleași persoane.
WC-urile simple sunt dotate cu robinete cu senzori, uscătoare de mîini, șervețele, iar pisuar-urile la fel ca în mall-urile moderne automat văd dacă "luminații poporului" au terminat să facă trebulica mititică și spală rezultatul dehidratării.
Sala mare a parlamentului nu este așa mare ca la televizor, însă este asigurată cu echipament, fotolii confortabile, mese calitative, prize la 220 volți și conexiuni de rețea. Confort și condiții, întrebarea ar fi - ce randament vor da în loc parlamentarii noștri ținând cont de costurile enorme de renovare a clădirii.
De afară se vede că mai este de lucru, sunt birouri cu mobilă înghesuită, ferestre cu lipici tehnic, adică cheltuiala de bani încă nu s-a terminat. Însă vin alegerile, și trebuie asigurate condiții pentru noua pleiadă de jupuitori ai poporului.





































































Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Startup Weekend - Follow-up meeting - 4.04 - Page found

Chișinău Marathon - evenimentul care mi-a arătat că avem o capitală frumoasă (cînd este fără mașini)