Cum să donezi prin PayPal - ajutăm un tânăr în nevoie

Eu, lafel ca mulți online cumpărători din Moldova s-au bucurat mult de venirea PayPal la noi în țară, asta ne-a apropiat mai tare de cumpărăturile convenabile pe Ebay și ne-a simplificat cumpărăturile online.



Însă azi vin cu o instrucțiune de utilizarea a PayPal-ului pentru caritate, lucru răspândit pe larg în străinătate din cauzua simplității - afli de o cauză nobilă, o problemă, o persoană care are nevoie de ajutor, vrei să contribui la dezvoltarea unui produs, deschizi paypal și faci un transfer extrem de simplu în 2 minute.

Instrucțiunea mea vine cu o direcționare concretă a ajutorului către Alexandru Bodean, tînărul plecat să își petreacă vara în SUA într-un program Work and Travel dar care a suferit un atac cerebral și care are nevoie de suport pentru a primi tratamet ca să supraviețuiască.



  1. Dacă aveți deja cont PayPal e necesar să vă logați în contul propriu, dacă încă nu aveți, urmați ghidul meu de creare a contului.

  2. Dacă aveți cont deschis pe adresă din Moldova, atunci în cont bani nu aveți, contul este la zero fiindcă opțiunele disponibile pentru noi nu permite primirea transferurilor, însă noi vom efectua donația din contul de card conectat la PayPal (pe care evident e necesar să aveți bani).

  3. Apăsați pe butonul Send Payment din meniu, pe pagina încărcată sunt 2 cîmpuri: To (email) - beneficiarul transferului, Amount - suma. Donația mea este adresată lui Alexandru și o efectuez către adresa beatrice.birnat@gmail.com (prietena lui).

  4. Pe următoarea pagină aveți posibilitatea să verificați toți parametrii transferului (destinatarul, suma, de pe care cont să fie luați banii.

  5. Tot în pagina asta trebuie să modificați parametrii de livrare, aceasta fiind o donație e necesar de setat "No Shipping Required" (nu este necesară livrarea).


    Tot aici puteți lăsa un mesaj destinatarului.
  6. După asta vine pagina de confirmarea a transferului. La mine azi seara (cînd scriu articolul) nu sunt bani suficienți în cont, însă mîine merg la bancă și îl alimentez ca să fac transferul (voi face update cu screenshot de confirmare). 

Recomandare: citiți articolele despre situația lui Alexandru pe #diez.md, de aici veți afla de progresul lui, la moment sunt cîteva importante:
P.S. Dacă veți dona, vă rog să lăsați măcar un mic comentariu la acest articol, e important să știu dacă auditoriul blogului e sensibil și la tematici sociale



Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Experiență reușită de cumpărare pe ebay - portofel Alpine Swiss

Paypal - scoaterea banilor prin cont american