Experiență reușită de cumpărare pe ebay - portofel Alpine Swiss

La început de septembrie am văzut pe un site de oferte bune un deal interesant pe Ebay - portofel Alpine Swiss. Eu nu sunt fan al portofelelor, din cauză că sunt voluminoase și îmi fac buzunarele grele, dar am avut șansa să confisc de la fratemio un portofel cumpărat în america care era compat și comod. În lotul pe Ebay erau mai multe variații, cu cîteva buzunare, mai mari mai mici, mai compacte, diferite. Din cauză că eu am multe carduri bancare și prefer să nu port mult cash am căutat modelul "Semifold" cît mai subțire, cu buzunare pentru carduri dar nu exagerat de multe. Costul pentru oricare portofel e similar 10$, un preț atractiv (apropo lotul mai este disponibil). Azi 10 octombrie am primit produsul.


Plasarea comenzii a fost simplă, achitare prin Paypal (vezi ghid) și livrare prin pesoto.md (serviciu de intermediere a livrărilor din SUA).

Comanda a fost plasată pe 9 septembrie, și a ajuns la depozitul pesoto din SUA pe 16 septembrie, apoi a fost expediat spre Moldova cu una din cursele Avia.

Cam pe data de 9 octombrie am primit înștiințare că produsul este în Moldova, cam mult a durat, însă în perioada asta pesoto a aplicat modificări în deservire din cauza solicitărilor serviciului vamal.

Costul de livrare a fost 9.6$:

Am achitat serviciile pesoto și am mers la oficiul lor pe strada armenească să primesc coletul ambalat în plic de polietilen:


În plic portofelul era ambalat într-o folie de peliculă și a fost plastat într-o sacoșă din material de protecție:


Portofelul închis este compact și foarte ușor, pe partea exterioară are o insignă simbol elvețian (de obicei asociată cu calitate superioară și durabilitate)


În interior sunt 4 compartimente pentru carduri, 1 pentru visit card (tag cu contacte în caz de pierdere) în afară încă un comportament comod pentru card (permite scoaterea lui fără deschiderea portofelului), și doar un comportament pentru bani.


În unele compartimente eu am inserat cîte 2 carduri, la general încap, dar portofelul devine cam strâmt, mai jos e o poză cu cardurile puțin scoase din diferite compartimente ca să vedeți cît de ingenios sunt amplasate în ambele direcții (sub cardul de vizită mai e un compartiment:



La spatele portmoneului încă unul, pentru card

În formă închisă dacă nu exagerezi cu numărul de carduri (5 e optim) portofelul e compact, ușor:



În unicul buzunar de bani RONii (lei românești) un pic sunt peste gabarite, de fapt ca șie Euro


Leii moldovenești încap bine, evident dacă nu e un bax de bancnote, dar vreo 5-10 încap bine:


Și se vede că e optimizat portofelul pentru dolari, ca lățime și lungime: 

Concluzie:
  • Produsul este autentic din piele naturală subțire, cusută manual, se vede atenția la detalii, nu sunt ațe descusute și urme de clei;
  • În denumirea brandului "Swiss Alpine" pare a fi ceva de origine elvețiană, nu sunt sigur că chiar e de origine elvețiană, dar calitatea e bună;
  • Pe ebay în oferta care mai e valabilă sunt cam 7 modele de portofele, cu diferite cantități de buzunare și moduri de deschidere, anterior au fost cam 15, în ele sunt șanse să găsiți cel care vă place, fie unul compacti și minimalist, ca al meu (modelul Semifold) ori modele cu mai multe buzunare;
  • Prețul la americani e atractiv 10$, însă mai aveți de cheltuit și pe livrare 10$, eu cred că e un preț bun pentru un produs de calitate autentic;
  • Cel mai important eu consider că materialul este subțire, pielea nu e groasă ca în cazul majorității portofelelor care se vând prin mall-uri pe la noi cu 200-300 sau mai mulți lei, de asta portofelul e suficient de compact pentru a fi purtat în sacou sau chiar în buzunarele blugilor.
Verdictul meu: merită a fi cumpărat.


Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Startup Weekend - Follow-up meeting - 4.04 - Page found

Chișinău Marathon - evenimentul care mi-a arătat că avem o capitală frumoasă (cînd este fără mașini)