Paypal - scoaterea banilor prin cont american


Folosesc Paypal în special pentru a achita cumpărăturile de pe Ebay, nu vând online, poate periodic primesc ceva transferuri minore de la prieteni pentru anumite ajutoare sau consultanță, dar banii îi cheltui online. Totuși subiectul recepționării banilor virtuali în bani fizici mă interesează fiindcă am competențe largi legate de ecommerce și tre să le mențin fresh.




Recent, cineva din prieteni pe fb se interesa cum de transferat banii din contul paypal moldovenesc în contul bancar american, eu m-am gândit că omul caută vreo metodă de optimizare a comisioanelor.


Am decis să intru în detaliu să văd dacă sunt metode mai bune la costuri de a extrage banii virtuali decât cashout pe cardul bancar.




Despre transferul la contul bancar

De ceva timp Paypal a făcut update la interfață, acum e mai modernă, și zic eu că mai comodă. Opțiunea "withdraw" pentru a scoate banii din paypal a devenit foarte vizibilă fiind plasată în centrul de focusare a utilizatorului.



Totuși am descoperit o problemă, la încercare de a scoate bani, nu apărea procesul de alegere pe care card să scoți banii, dar apărea solicitarea de adăugare a contului bancar, și anume a contului american:

În America sunt două tipuri de conturi - Checking și Savings, un soi de cont curent și cont de depozit, anume această fereastră apărea la apăsarea link-ului "Withdraw funds". La ambele tipuri de conturi sunt solicitate doar două seturi de rechizite: "Routing number" și "Account number".

Cînd aveam cont în Bank of America și cont de paypal american transferul banilor din paypal pe contul bancar se făcea anume cu acest set de rechizite și dura destul de puțin.

Deși știu bine cum lucrează sistemul bancar de transferuri și practic realizam că nu va fi posibil de scos banii din contul paypal moldovenesc pe cont bancar american am hotărât să cercetez mai departe fiindcă dacă nu cumva sistemul a implementat extragerea banilor în cont bancar moldovenesc.

Chiar dacă în rechizitele bancare ale contului meu din Moldova sunt date despre banca din SUA:

Totuși acestea sunt rechizitele băncii corespondente ale băncii la care mă deservesc, și ele nu includ "Routing" sau "Account number", respectiv ele nu pot fi folosite pentru transfer.

Am decis totuși să mă consult cu un fost coleg din sistemul bancar care este expert în transferuri:


Totuși presupunerile mele au fost confirmate, nu va fi posibil de transferat:
În concluzie: rechizitele noastre nu sunt actuale pentru acest tip de transfer,  rechizitele americane fiind pentru transferuri locale, iar pentru noi sunt necesare rechizite internaționale, și chiar mai mult, dacă Paypal ar permite utilizarea rechizitelor sistemului SWIFT, asta ar putea genera comisioane în plus de orientativ 35 euro pe tranzacție. Dacă veți utiliza datele contului moldovenesc pentru transfer spre cont american atunci la sigur banii s-ar pierde printre bănci cu șanse slabe de recuperare (am pățit-o așa o dată dar pe un alt scenariu).

Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Experiență reușită de cumpărare pe ebay - portofel Alpine Swiss