De rău despre Moldtelecom - cum am rămas fără internet o săptămână sau mai mult

La începutul verii am decis că chinurile care le avem acasă cu wifi-ul oferit de routerul de la Moldtelecom sunt suficiente, nu mai răbdăm ca să avem internet doar în 1 cameră, atunci cînd în casă sunt mai mulți și fiecare din famile are ori telefon, tabletă, laptop, mai sunt și televizoarele și alte gadgeturi. Știind că echipamentul de la Moldtelecom de la care avem fibră optică este slab am decis să cercetez cu ce pot să îl înlocuiesc și poate asigura o rețea wifi bună toată casa. M-am oprit la routerul Mikrotik Hap AC + Hap AC Lite + Wap AC, adică un set de 3 echipamente de rețea în loc de 1.

Am depus cere la Moldtelecom să trec la pachet mai avansat de viteză de 300 mbps sau chiar 1 gbps, trecerea la alt pachet se face gratuit, dacă iai echipamentul Moltelecom, dar trebuie să faci un contract pe 3 ani și evident iarăși se bagă tehnică slăbuță. Dacă vrei să folosești echipamentul propriu tre să plătești 800 de lei. Ținând cont că eu plătesc de vreo 15 ani serviciile lor și am chiar mai multe contracte (Fibră, IPTV, internet prin LAN, internet mobil) m-am gîndit că plătesc destul și că nu vreau să dau această taxă mai ales că am cumpărat echipament de rețea de vreo 300$.

După 2 luni (dupa ce am insistat de cîteva ori) am primit aprobare a migrării gratuite cu echipment propriu la conexiune cu viteză mai mare, m-am bucurat, însă degeaba. A venit echipa tehnică pe 21 septembrie, adică o săptămână în urmă fără o zi. Au fost mai mulți specialiști, am stat la fundul lor 2 zile lipsind de la serviciu, pînă azi nu am internet, și nu se știe cînd voi avea. 

Asta se întâmplă fiindcă birocrația este extrem de mare, fiindcă specialiștii rezolvă doar o mică problemă la care se pricep și dacă nu se pricep pur și simplu o lasă nerezolvată neoferind o soluție. 


Postări populare de pe acest blog

PayPal în Moldova - înregistrare legală a contului (Instrucțiune foto)

Chișinău Marathon - evenimentul care mi-a arătat că avem o capitală frumoasă (cînd este fără mașini)